Λίγο πριν τις Εκλογές: Η πραγματική έννοια της λέξης ντεμέκ

Να που ήρθε και στην πολιτική κουβέντα η λέξη «ντεμέκ» και μάλιστα από τον αυθεντικό εκπρόσωπο της Πλατείας Κολωνακίου, προσπαθώντας να πλησιάσει τους… κάτω.

Όμως ας θυμηθούμε…

– 7,5 δις απευθείας αναθέσεις σε δικά μας παιδιά με αφαίμαξη δημοσίου χρήματος.

– Διορισμοί αποτυχημένων πολιτευτών σε διοικήσεις νοσοκομείων και λοιπών οργανισμών, για να εξυπηρετηθεί ο κομματικός σωλήνας.

– Ξεπούλημα της ΔΕΗ σε φαντ που έχει επαγγελματική σχέση με πολύ στενό πρόσωπο του περιβάλλοντός σου και ταυτόχρονα ο κύριος Στάσσης (αλήθεια, τον θυμάστε;), με την αμοιβή των 360.000 ευρώ, να δίνει μπόνους στον εαυτό του και σε όλους τους διευθυντές 16 εκατομμύρια ευρώ. Και ταυτόχρονα να έχεις κλείσει τους λιγνίτες.

– Να έχεις την πρωτιά στη Δυτική Ευρώπη σε θανάτους από την πανδημία και να ξεπληρώνεις το χειροκρότημα της Μαρέβα στους υγειονομικούς με την αναστολή εργασίας.

– Να μπαίνει καπέλο στα αποθέματα των διυλιστηρίων και στις εταιρείες εμπορίας στα αποθέματα των καυσίμων και εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα και ταυτόχρονα να μην μειώνεις τον ΕΦΚ από τα 700 ευρώ στα 400 για να μην «ωφελήσεις αυτούς που έχουν Καγιέν».

– Να διορίζεις αστυνομικούς για πανεπιστημιακούς φρουρούς και το οργανωμένο έγκλημα να δολοφονεί μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας.

– Να θεσπίζεις ασυλία στους τραπεζίτες για να κουκουλώσουν και να καθαρίσουν τα δικά σας δάνεια και των ολιγαρχών και ταυτόχρονα να πλειστηριάζουν τα σπίτια του κοσμάκη για 15.000 ευρώ!

– Η κυβέρνηση της «αριστείας» να ελέγχει τη ροή του χρήματος, ο κόσμος να πνίγεται στις πλημμύρες, να καίγεται η περιουσία του, και η χρυσοπληρωμένη Αττική οδός να κλείνει (αλήθεια το μπόνους των 2.000 ευρώ το πήρε κανείς;) επειδή χιόνισε μέρα και όχι τη νύχτα!

– Να κουβαλάς την τραγωδία των Τεμπών, αλλά να έχεις ξυλοφορτώσεις αυτούς που προσπαθούσαν να προλάβουν το κακό απεργώντας και να συνεχίζεις να έχεις αστικές συγκοινωνίες – λεωφορεία που μυρίζουν θάνατο (αλήθεια, που είναι εκείνα τα καινούργια που θα κυκλοφορούσαν;) και να ξυλοφορτώνεις πάλι αυτους που θέλουν να προλάβουν ένα ακόμη κακό.

– Να έχεις καταθέσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας, κρατήστε αυτό για το τι έρχεται, που αναφέρει: «Κομβικό στοιχείο του Προγράμματος Σταθερότητας είναι η ραγδαία αποκλιμάκωση του Χρέους Γενικής Κυβέρνησης, το οποίο, με σταθερές πολιτικές, αναμένεται να μειωθεί από 171,3% του ΑΕΠ το 2022 σε 162,6% του ΑΕΠ το 2023, 150,8% του ΑΕΠ το 2024, 142,6% του ΑΕΠ το 2025 και 135,2% του ΑΕΠ το 2026».

– Να έχεις φίλους Γεωργιάδη, Λιγνάδη κ.ά.

Αυτή είναι η πραγματική έννοια της λέξης ντεμέκ που εμείς ξέρουμε και να την προφέρουμε και να την γνωρίζουμε, αυτή είναι η ντεμέκ πολιτική σας…

Γιάννης Κούγιας