Πλειστηριασμοί: Η ανατροπή και η αλλαγή πορείας της σκέψης μας είναι πλέον απόφαση επιβίωσης!

Η πρωτοφανής απόφαση του Αρείου Πάγου και η βαναυσότητα της πλειοψηφίας των 56 Δικαστών που εκθέτει στο έλεος μαζικών πλειστηριασμών εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, μαρτυρά τις πιέσεις που ασκούνται από τους δανειστές, τα συμφέροντα και την υποτελή Κυβέρνηση, με σκοπό να εκποιηθεί έως και το τελευταίο πετραδάκι από τη λαϊκή περιουσία. Η απόφαση πλέον του Αρείου Πάγου δικαιώνει τις θέσεις των Funds και μπορούν και «επίσημα» να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία.

Στο δια ταύτα της απόφασης του Αρείου Πάγου, η πλειοψηφία των αρεοπαγιτών τονιζει: «Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφαίνεται ότι κατά την παράλληλη και συνδυαστική εφαρμογή των Ν. 4354/2015 και Ν. 3156/2003, οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π) έχουν την κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση του άρθρου 2 παρ. 4 του Ν. 4354/2015, προς άσκηση κάθε ένδικου βοηθήματος και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας προς είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, ανεξάρτητα από το ειδικότερο νομικό πλαίσιο, με βάση το οποίο συντελείται η μεταβίβαση των υπό διαχείριση απαιτήσεων, δηλαδή ακόμη και όταν η μεταβίβαση των απαιτήσεων και η ανάθεση της διαχείρισής τους στις εν λόγω εταιρείες συντελείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων».

Η πραγματική, όμως, αιτία της άσχημης κατάστασης που βιώνουμε, είναι το σύνολο των γεγονότων και πολιτικών εξελίξεων από το 2010 και μετά που αδρανοποίησε τη Δημοκρατία και εγκαθίδρυσε το απάνθρωπο για την πατρίδα και την ελληνική κοινωνία, και συνεχίζει να σαρώνει τα πάντα!

Δικαιοσύνη!

Μι​α πραγματική Δικαιοσύνη στελεχωμένη με Τερτσέτηδες και ​​«γενναίες μειοψηφίες»​ σαν ​τους 9 Δικαστές​, ​ θα επαναφέρει τη νομιμότητα και θα αποδώσει Δικαιοσύνη στους πολίτες που έχασαν ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά για τον άνθρωπο: Το σπίτι τους!

Ας μνημονεύσουμε και τα 9 μέλη της ολομέλειας που είπαν ΟΧΙ και ας τους έχουμε υπ’ όψιν μας…

Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν εννέα μέλη της πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα οι αρεοπαγίτες: Κωστούλα Πρίγγουρη, Ελένη Μπερτσιά, Παρασκευή Τσούμαρη, Παναγιώτης Βενιζελέας, Κωνσταντίνα Νάκου, Μαρία Χασιρτζόγλου, Ευτύχιος Νικόπουλος, Χρυσούλα Πλατιά και Βαρβάρα Πάπαρη.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ και η αλλαγή πορείας της σκέψης μας είναι πλέον απόφαση επιβίωσης!

Και αυτές οι εκλογές είναι ίσως, η τελευταία μας ευκαιρία αρκεί να σκεφτούμε και να επιλέξουμε σωστά!

Στο χέρι μας είναι!!!

(Και στα δικά μας, στη Φωκίδα, έχουν ξεκινήσει δημοσιεύσεις σε σάιτ και σε σελίδες στο fb για πλειστηριασμούς σπιτιών συντοπιτών μας.)